رحمتالله فتاحی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اعلام این خبر گفت: کمیته برنامهریزی درسی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با همکاری انجمن کتابداری و اطلاعرسانی ایران، پس از دو سال کار روی برنامه درسی مقطع کارشناسی رشته کتابداری، آئیننامه جدید درسی آن را مورد بازنگری قرار داد.
وی افزود: این آئیننامه به تصویب وزیر علوم رسیده و به دانشگاههای کشور هم ابلاغ شده است و از مهر 89 اجرا میشود.
مدیرگروه کتابداری دانشگاه فردوسی مشهد گفت: هدف از بازنگری در آئیننامه درسی رشته کتابداری انتقال مهارتها و دانشهای جدید مورد نیاز دانشآموختگان این رشته به آنها بوده است.
وی افزود: در حال حاضر که "وب" بستر عمومی خدمات اطلاعاتی است، یک دانشآموخته رشته کتابداری و فناوری اطلاعات باید بتواند یک وبسایت کتابخانهای راهاندازی کند و به همین منظور درسی به نام "اصول و مبانی طراحی وبسایتهای کتابخانهای" تدوین شد. همچنین درس "سواد اطلاعاتی" را با هدف خودآموزی در محیطهای اطلاعاتی جدید تصویب کردیم.
فتاحی اضافه کرد: در آئیننامه ابلاغی به مراکز آموزشی، درسهای جدیدی تدوین شده است؛ از جمله در مقطع کارشناسی ارشد چند واحد درسی جدید اضافه شده است؛ علمسنجی، دانشنامهنگاری و مدیریت اطلاعات از این جمله است. البته دروس دیگری هم مانند مطالعات نسخههای خطی که توسط دانشگاههای مختلف پیشنهاد شده، در دست تصویب است.
مدیرگروه کتابداری دانشگاه فردوسی مشهد در عین حال باب انتقاد از آئیننامه جدید را باز گذاشت و با بیان جزئیاتی از دروس تازه این رشته، گفت: ممکن است این درسها انتقاداتی را از سوی بعضی از اعضای هیئت علمی رشته در پی داشته باشد، اما با توجه به اینکه سعی کردهایم نوعی جامعنگری به دروس کتابداری داشته باشیم، امیدواریم آئیننامه جدید بتواند به ارتقاء رشته کتابداری کمک کند.
رئیس سابق انجمن کتابداری ایران ابراز امیدواری کرد با این تغییر آموزشی، دانشآموختگان رشته کتابداری به دانش جدید مجهز شوند و نیز ساختار کتابخانههای کشور تغییر یابد.
نظر شما